Szakmai programunk
összeállításakor nagy hangsúlyt fektettünk
az új eredmények bemutatására és a változatosságra.
FŐ TÉMAKÖRÖK:
- KLÍMAVÁLTOZÁS KIHÍVÁSAIRA ADOTT VÁLASZOK
Adaptív Gazdaság – Éghajlati Alkalmazkodás a helyi termékek piacán - AGROTURIZMUS, ÉS GASZTRONÓMIA
GasztroKalandozások – Ízélmények a Vidéki Tájakról - DIGITÁLIS, INNOVÁCIÓK A REL ÉRTÉKESÍTÉSBEN
Okos Ellátás – Technológia a helyi termékek értékesítésben - CSOMAGOLÁS, CÍMKÉZÉS
Tartalom & Forma – Csomagolás, ami elad, és fenntartható
FŐVÉDNÖK
- Nagy István
Agrárminisztérium
agrárminiszter
VÉDNÖK
- Gáspár Ferenc
Nemzeti Agrárkamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete
vármegyei elnök - Füredi Kornél
Hermann Ottó Intézet
ügyvezető - Szabó György Róbert
Jakabszállás
polgármester - Vedelek Norbert
Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlése
elnök
VEZETETT TÚRÁK
-
12.00-12.40 REL csoportok
-
12.40-13.20 Gabona és méz - agroturizmus
-
13.20-14.00 Technológia, innovációk - szakmai szervezetek
2025. NOVEMBER 13. CSÜTÖRTÖK
9.00-17.00 REGISZTRÁCIÓ
9.00-17.00 SZAKMAI KIÁLLÍTÁS
9.30-10.00 MEGNYITÓ
- Agrárminisztérium
- Gáspár Ferenc, Bács-Kiskun vármegyei elnök
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun vármegyei szervezete - Fieszl Csaba, támogató egység vezető, szakmai igazgató
Herman Ottó Intézet, KAP Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egység - Grónay Andrea, ügyvezető
KDMFÜ Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
ARCCHAD projekt vezető partnere - Kujáni Katalin, elnök
Kislépték Egyesület
10.00-10.15 DÍJÁTADÓ
- Az Év Segítő Hatósági Szakembere díj
10.30-12.00 ELŐADÁSOK
- ARCCHAD Kistermelők támogatása az éghajlatváltozás okozta kihívások kezelésében - Határon átnyúló kapcsolatok a kistermelők támogatása céljából.
Lakó-Tóth Edit, vezető projektmenedzser
KDMFÜ Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
ARCCHAD projekt vezető partnere - Mi lesz veled Homokhátság? A klímaváltozás környezeti és társadalmi hatása a Homokhátság területén
Szalai Ádám, tudományos munkatárs
ELTE KRTK, Regionális Kutatások Intézete, Alföldi Tudományos Osztály - Nagyító alatt a helyi termékek világa - Kertész leszek, fát nevelek - Lehetőségek, irányok kistermelők számára
Kujáni Katalin, elnök
Kislépték Egyesület - Tervek, tapasztalatok - eszközajánló kistermelőknek (klímaváltozás és digitalizáció)
Lengyel László, elnök
Kertészek Egyesülete Zenta
12.00-12.30 KÉRDÉS-FELELEK BLOKK
12.00-14.00 EBÉDSZÜNET
12.30-13.50 ELŐADÁSOK
- Az élelmiszereink valós értéke
Kálmán Zoltán, nagykövet, Magyarország korábbi állandó FAO képviselője
ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Világszervezete - Helyi élelmiszerrendszerek a Homokhátság déli részén - egy kutatás tapasztalatai
Benedek Zsófia, tudományos főmunkatárs
ELTE KRTK Közgazdaságtudományi Intézet agrárgazdaságtan és vidékfejlesztés kutatócsoport - Tájak, terroir, helyi értékek. Hogyan lesz érték a helyi termékből?
Eric Barraud, alapítványi főmegbízott
Crédit Agricole Alpes Provence Vállalati Alapítvány
Planète Terroirs Egyesület (alelnök)
13.50-14.00 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK
14.00-14.40 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
- Klímaváltozás kistermelői szemmel - esélyek, lehetőségek, eszközök
Moderátor: Kujáni Katalin, elnök - Kislépték Egyesület
Résztvevők: Az ARCCHAD projekt 4 mintafarmja
14.40-14.50 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK
14.50-15.30 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
- Nyitott Porták 2025 - tanulságok az első év alapján
Moderátor: Pócsi Gabriella, kelet-magyarországi LEADER szakértő - KAP-Hálózat, Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egység
Résztvevők: Nyitott Porta Napok 2025 koordináló szervezete és térségi szervezői
15.30-15.40 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK
15.40-16.20 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
- Gasztroszemle - Gasztronómia és helyi termékek találkozása
Moderátor: Benedek Zsófia, tudományos főmunkatárs - ELTE KRTK Közgazdaságtudományi Intézet agrárgazdaságtan és vidékfejlesztés kutatócsoport
Résztvevők: Termelők és gasztronómiai szereplők
16.20-16.30 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK
16.30 A KONFERENCIA ZÁRÁSA
A programváltoztatás jogát a szervezőség fenntartja!
ELŐADÓINK BEMUTATKOZÁSA
Örömmel várjuk, hogy részt vegyen a IV. REL EXPO és Konferencián!
Kiállítóként: bemutathatja termékeit, szolgáltatásait, és közvetlen kapcsolatba léphet a szakmai közönséggel
Támogatóként: kiemelt megjelenési lehetőség és márkaépítés több mint 1000 látogató előtt
Látogatóként: informálódjon a szakma legújabb eredményeiről, találjon partnert a kiállítók között
A belépés mindenki számára díjmentes, de örömmel fogadjuk, ha támogatói jegyet vásárol – ezzel közvetlenül hozzájárulhat rendezvényünk sikeréhez és missziónkhoz: a rövid élelmiszer-ellátási lánc szereplőinek, kistermelőknek és szakembereknek való találkozását elősegítő, értékteremtő szervezéshez.
Miért válasszon támogatói jegyet?
-
Segít fenntartani és fejleszteni az ingyenes szakmai programokat.
-
Hozzájárul, hogy a REL-hez kapcsolódó szakmai tevékenységet hazai szinten folyamatosan fenntartsuk és közösséget építsünk!
-
Rugalmasan választható, különféle támogatási szintű jegyek állnak rendelkezésre, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideális lehetőséget.
Programvázlat

Előadások

Diszkusszió
